Opremljate hotel? Izberite najboljšo opremo

Opremljanje hotela je nedvomno velik izziv, saj se je treba posvetiti različnim prostorom, vedno pa želimo ustvariti kar najboljši vtis. Gostje imajo visoka pričakovanja in gotovo želimo navdušiti že na prvi pogled, še večjo preizkušnjo pa predstavlja dolgoročna uporaba opreme. To pomeni, da je treba že v izhodišču izbrati najboljšo opremo, ki ponuja odličen vtis za goste in nudi tudi vse nujne funkcije, ki jih od takšne opreme pričakujemo.

Oprema za hotele ima pomembno vlogo, ki jo obravnavamo z različnih vidikov. Postaviti moramo torej prioritete, pri katerih ne bomo sprejemali kompromisov. To pa je odvisno od tega, kakšno opremo pravzaprav izbiramo in kakšno funkcijo bo imela v praksi. Jasno je recimo to, da bo oprema v hotelskih sobah služila temu, da omogoča gostom udobno in prijetno nastanitev za določen čas. Recepcijo bomo verjetno opremili z opremo, ki ima bolj impresiven izgled, pogosto nam pomaga tudi dekorativna oprema za hotele. V prostorih, ki so namenjeni skupni rabi, se uporablja lounge pohištvo, pogosto tudi kakšni konferenčni stoli in druga vsestranska oprema. Kar dosti dela torej imamo, če želimo izbrati pravo opremo za vse potrebe, s katerimi se srečamo v hotelu.

Imamo pa za vse to tudi izvrstno rešitev. Oprema za hotele je na voljo v široki ponudbi in vsekakor lahko dobimo prave izdelke za praktično vsako situacijo. To nam nudijo trgovci, ki predstavljajo atraktivno zbirko pohištva in opreme za hotele – Marc interieri ima takšno ponudbo, s katero prepriča tudi zahtevnejše kupce. Pogosto imamo pri izbiri te opreme v mislih točno določene učinke, imamo visoka pričakovanja in se ne moremo zadovoljiti kar z običajnim pohištvom. Iščemo posebno hotelsko opremo, ki bo najbolje opravila svoje delo. Splača se torej izbrati kakovostno opremo pri trgovcih, ki imajo ponudbo prav za tak namen.

Še vedno pa moramo biti pozorni na to, da izberemo pravo opremo glede na to, za kaj se bo uporabljala. Nenazadnje ima tudi oprema za hotele svoje naloge in najti moramo pohištvo, ki temu ustreza.

pisarniški stoli

V hotelih se uporabljajo tudi barski stoli

Pogosto se izkaže, da je pametno poseči po kakšnem raznovrstnem pohištvu, ki ga sicer najdemo tudi v drugih okoljih. Kar nekaj dobrih idej bomo našli, če pobrskamo po katalogih trgovcev s kvalitetnim pohištvom. Zanimivi so recimo barski stoli, ki so v hotelih lahko zelo posrečen dodatek. Nenazadnje imamo tudi v hotelih točilne pulte, kjer so takšni stoli najbolj doma, dobro pa se znajdejo tudi ob drugem pohištvu. 

Barski stoli in mize se uporabljajo v recepcijah in čakalnicah ter v drugih skupnih prostorih, v hotelih se včasih pojavljajo tudi v sobah. Povsod jih lahko dobro izkoristimo, saj nam ponujajo dobrodošle funkcionalnosti. Takšno pohištvo je vsekakor zelo uporabno, dobro ga izkoristimo v praktično vsakem okolju, poleg tega ima lep izgled in lahko postavi posrečen poudarek na estetsko ureditev prostora. Vsekakor se splača preučiti možnosti, ki jih imamo na tem področju, saj se lahko izkaže, da so prav barski stoli in mize najbolj domiseln dodatek pri opremljanju prostorov.

Barski stoli nudijo ogromno izbire

Še ena prednost, ki jo imajo barski stoli, je izredna variacija v ponudbi. Najdemo lahko raznovrstne stole, ki se lepo podajo v vsako okolje. Ne gre le za takšne stole, ki so primerni za sedenje ob visokem točilnem pultu. Prav tako najdemo nižje stole, ki sodijo k barskim mizicam. Pogosto velja, da so barski stoli neudobni in niso prijetni pri dolgotrajnem sedenju, a brez težav lahko v ponudbi najdemo tudi udobnejše pohištvo, včasih se dobro obnesejo celo ergonomsko zasnovani stoli, ki so primerni za dolgotrajno sedenje. Splača se preveriti vse te možnosti, saj z njimi dosežemo izvrstne učinke v praktično vsakem okolju, tudi v hotelu.

Kakovostno pohištvo se izkaže prav z vsestransko uporabnostjo. Računamo na to, da bomo v vsakem okolju znali dobro izkoristiti odlične funkcionalnosti in lep izgled. To velja tudi za tiste kose, ki so morda bolje prilagojeni točno določenim namenom.

Vsestranska oprema poslovnih prostorov

Potrebe pri opremljanju hotela in opremljanju poslovnih prostorov se le deloma prekrivajo. Predvsem v delovnem okolju imamo pogosto zelo specifične zahteve, ki so vezane na dejavnosti, ki jih tam opravljamo. V hotelih pogosto pazimo na to, da naredimo z opremo dober vtis in ponudimo vse funkcionalnosti, ki jih pričakujejo gostje. V vsakem primeru pa imamo na voljo opremo, s katero bomo dosegli izvrsten rezultat v vsakem okolju.

Pogosto je oprema poslovnih prostorov uporabna tudi pri opremljanju hotelov. Navsezadnje ima vsak dostojen hotel urejene prostore tudi za poslovneže, ki potrebujejo kotiček za sestankovanje in druge aktivnosti. Uredimo lahko sejno sobo za takšne dogodke, včasih tudi večje prostore prav za poslovno rabo. V takšnem okolju pride vsekakor v poštev oprema poslovnih prostorov. Potrebujemo konferenčne stole in ustrezne mize ter drugo pisarniško pohištvo. Pravzaprav si lahko privoščimo kar dosti svobode pri urejanju takšnih prostorov, sploh če upoštevamo, da v hotelih običajno ne ciljamo na kakšne specifične zahteve pri opravljanju posameznih službenih obveznosti.

Tako je oprema poslovnih prostorov zelo vsestranska in se odlično obnese pri opremljanju hotela. Ne le za poslovneže, pogosto tudi za druge namene. Omeniti gre še to, da tudi hoteli predstavljajo delovno mesto za tiste, ki sprejemajo goste in skrbijo za njihovo udobje. Tako je oprema poslovnih prostorov lahko uporabna za opremljanje recepcije in drugih prostorov, ki jih uporabljajo zaposleni v hotelu. Prav recepcije so pogosto kritična točka pri opremljanju, saj imamo kar nekaj posebnih zahtev, ki jih moramo upoštevati. Ena teh je recimo udobje pri dolgotrajnem sedenju, sploh če je recepcija odprta 24 ur na dan. 

Vedno moramo pri opremljanju recepcij in čakalnic skrbno izbirati pohištvo, ki bo kar najbolje odgovorilo posebnim zahtevam v tem okolju. To je lahko oprema poslovnih prostorov, lahko pa izbiramo tudi med drugimi kosi posebej prilagojenega pohištva.

Lounge pohištvo je vedno zelo zanimivo

Za recepcije in čakalnice je značilno tako imenovano lounge pohištvo, ki je zelo posrečeno za takšno okolje. Seveda je spet veliko odvisno od tega, kaj od pohištva sploh pričakujemo, a pri opremljanju hotelov pogosto najdemo nekatere kompromise, ki nam dajejo veliko svobode pri izbiri opreme za recepcijo. 

Med pomembnimi nalogami za lounge pohištvo je že ta, da mora oprema pritegniti pozornost in navdušiti s svojim izgledom. Gotovo želimo v hotelu urediti prijeten ambient, ki prepriča z udobnim pohištvom in usklajenim videzom. V recepcijah in čakalnicah je to zelo pomembno, tudi če se pohištvo dejansko ne uporablja za res dolgotrajno sedenje. Skrbno izbran komplet pohištva lahko naredi veliko razliko, v hotel privabi več obiskovalcev in zagotovi boljšo izkušnjo za vse, ki vstopijo v prostor. Nato pa lounge pohištvo prepriča še z udobjem, ki je nenazadnje prav tako pomembno pri opremi za čakalnice in recepcije. Gostje, ki to pohištvo dejansko uporabljajo, gotovo pričakujejo udobje pri čakanju, to je najmanj, kar jim lahko ponudimo v primeru, da se bodo v recepciji oziroma čakalnici zadržali dlje časa.

Ravno zato je zelo pomembno, da izberemo kvalitetno lounge pohištvo, ki odgovarja vsem omenjenim zahtevam. Takšno opremo najdemo na https://www.marc-interieri.si/pisarniski-stoli/lounge/ pri trgovcih, ki ponujajo prilagojeno pohištvo za hotele, pa tudi za druge recepcije, čakalnice in podobne prostore. Pobrskamo lahko po kosih, ki so zelo dobro prilagojeni prav tej vlogi. Prepričajo že z visoko estetsko vrednostjo, zasnovani pa so tako, da zagotavljajo tudi posebno udobje pri uporabi. Gotovo lahko stavimo na kvalitetno lounge pohištvo, ki bo kot nalašč za mnoge prostore, kjer sprejemamo obiskovalce, pravzaprav lahko te kose včasih uporabimo tudi v domačem stanovanju.

Tudi preostala oprema za recepcije ima pomembno vlogo

Ne pozabimo na druge kose opreme, tudi če morda ne pridejo toliko do izraza. Pravzaprav je že lounge pohištvo včasih težko izbrati, če se osredotočamo le na posamezne odlike kakšnih posebej posrečenih kosov. Priljubljeni so recimo kakšni udobni sedeži in fotelji, moramo pa ob tem pomisliti še na klubske mizice in drugo pohištvo, ki spada zraven.

Poleg tega oprema za recepcije vključuje še kar dosti drugega pohištva, ki ga rabimo v takšnem okolju. Ne mislimo le na pohištvo, ki je namenjeno obiskovalcem oziroma gostom. Zelo pomembno je, da izberemo opremo, ki bo po godu zaposlenim, saj so receptorji pri tem lahko precej zahtevni. Zaposleni, ki to pohištvo uporabljajo preko celega delovnega dne, gotovo zelo cenijo posebne odlike, ki jih ima oprema za recepcije. V tem oziru imamo podobne zahteve kot pri pisarniškem pohištvu in pri drugi opremi za delovno mesto, na katerem prebijemo dolgo časa. Poskrbeti moramo za to, da lahko receptorji svoje delo opravljajo v udobju, hkrati pa nemoteno opravljajo vse svoje službene obveznosti.

Kaj vse vključuje oprema za recepcije?

Recepcijo je treba lepo urediti, saj ima pomembno vlogo pri oblikovanju dobrega prvega vtisa. To pomeni, da se bomo pozanimali o raznovrstni opremi, ki jo tu lahko s pridom izkoristimo. Spet lahko pobrskamo po ponudbi na marc-interieri.si in odkrijemo vse možnosti, ki jih imamo na voljo. Običajno želimo zasnovo celotne recepcije uskladiti, da ima eleganten izgled in ponuja vse potrebne funkcije. Postavimo ustrezen sprejemni pult, ki je na eni strani udobno delovno mesto, tu potrebujemo še stol, kakšno omaro ali polico ter drugo opremo za nemoteno delo.

Samo recepcijo nato opremimo še z lounge pohištvom za čakanje, prav tako oprema za recepcije vključuje kakšno dekoracijo in funkcionalne dodatke, kot je stenska ura.

pisarniski-stoli-cakalnica