Katero kosilnico izbrati?

Košnja trave je opravilo, ki jo mora opraviti skoraj vsak posameznik, ki ima pred hišo ali stanovanjem nekaj trave ali pa tudi kakšen kmet, ki ima v lasti kakšen travnik. Poznamo več različnih pripomočkov, ki vam pri temu opravilu lahko pomagajo. Za manjše košnje lahko uporabite ročno kosilnico, električno kosilnico, za malo večje pa si lahko pomagate z robotskimi ali akumulatorskimi kosilnicami.

Električne kosilnice

Električne kosilnice večinoma uporabljamo za urejanje trate in vrtička ob hiši ali stanovanju. So zelo lahke za uporabo, prepričale vas bodo s svojo okretnostjo in nizko težo. Tako jih boste z lahkoto upravljali okoli majhnih grmičkov in dreves.

Na kosilnici lahko nastavite tudi višino reza in pokosite vašo trato na višino, poljubno vam. Košara za travo pa ima tudi velik volumen, na koncu pa jo zlahka izpraznete. Je najbolj praktična po obliki in velikosti, zelo lahka za upravljanje in shranjevanje.

Robotska kosilnica

Vam primanjkuje časa za košnjo trate? Ne skrbite – robotska kosilnica je prava izbira za vas! Med tem, ko bo robotska kosilnica tiho kosila vašo trato, se vi lahko posvetite drugim opravilom, za katera vam med tednom zmanjka časa. Je zelo lahka za uporabo, kosi površine tudi do velikosti 1000 m2. Ker je kosilnica robotska ima v sebi vgrajeno tehnologijo, po kateri sami nastavite želeno višino trave, ima pa tudi možnost časovnika.

Poleg samodejne košnje trave pa se robotska kosilnica lahko pohvali tudi z dodatnimi možnostmi: baterija je napolnjena v 60 minutah, ko se sprazni, se robot sam odpelje do polnilne postaje, vgrajen ima tudi alarm za krajo in senzor nagiba. Vse to le v eni kosilnici!

Izbira je odvisna le od vas – ali želite sami pokositi svojo travo in jo urejati po svojih željah ali pa želite prihraniti svoj čas in zaupate robotu, ki vam bo pokosil travo po vaših željah, vi pa se boste lahko med tem časom ukvarjali s svojimi otroci ali pa pospravljali.