Alu folija je uporabna za vse vrste živil

V kuhinji radi uporabljamo vsestranske pripomočke, ki nam zelo pomagajo pri raznih opravilih pri pripravi hrane. Predvsem so uporabne kuhinjske folije, s katerimi lahko ohranjamo živila sveža ali pa zapakiramo gotove jedi. 

Če imamo ustrezne folije, bomo zelo dobro pripravljeni na praktično vsak podvig v domači kuhinji. Gotovo nam bo zelo koristila alu folija, ki je verjetno najboljši primer vsestranske kuhinjske folije. Opravlja vse mogoče naloge, hkrati pa pomaga tudi pri pakiranju in prenašanju hrane. Zato se takšna folija upravičeno uvršča med najbolj pomembne kuhinjske pripomočke, najdemo jo v praktično vsakem gospodinjstvu.

Prav tako ima alu folija zelo pomembno vlogo v gostinstvu, saj se uporablja tudi v profesionalnih kuhinjah. Tam prevzame še druge naloge, nepogrešljiva je recimo v tistih gostinskih obratih, kjer se opravlja tudi dostava hrane. Ima zelo široko paleto koristnih funkcionalnosti, ne glede na vrsto živil, s katerimi delamo. 

Povsod, kjer imamo opravka z živili in hrano, je aluminijasta folija zelo koristna in se bo gotovo izkazala za uporabno. Imamo pa za profesionalne kuhinje na voljo posebna pakiranja aluminijastih folij, tu so na voljo večje role, lahko pa dobimo tudi že izrezane kose folije v določenih dimenzijah.

Do alu folije pridemo brez težav v praktično vsaki trgovini, ki ima opremo za kuhinjo in gostinstvo. Za profesionalne kuhinje bomo seveda izbrali zanesljivega dobavitelja, ki ima verjetno tudi drugo opremo za pakiranje živil in delo s hrano.

Alu folija in alu embalaža za živila

Že same kuhinjske folije so lahko zelo uporabne in nam močno pomagajo pri delu z občutljivimi živili. A prav tako lahko dobimo v ponudbi razno drugo uporabno embalažo, ki se izkaže za izredno koristno. 

Za folije je značilno to, da so zelo vsestranske, enostavne za uporabo, tudi poceni in lahko dostopne. Tudi nekatere vrste embalaže imajo enake odlike, to je recimo plastična embalaža za sadje in druga manj občutljiva živila. Če se osredotočimo na alu embalažo, pa imamo poleg alu folije na voljo tudi nekaj drugih variant iz istega materiala.

Alu folija je gotovo med najbolj prepoznavnimi pripomočki v kuhinji

Preostala alu embalaža je prav tako precej priljubljena. Najdemo lahko zelo praktične in uporabne izdelke, s katerimi se alu folija dopolnjuje. Značilni so predvsem alu pladnji in alu posodice, to je vsestranska embalaža za pakiranje raznih jedi. 

Za razliko od večine drugih vrst embalaže za hrano lahko v to embalažo uspešno zapakiramo tudi juhe, omake, meso in podobna živila, sploh če smo pripravljeni pobrskati po ponudbi zanimivih izdelkov na področju alu embalaže. 

Tu je tudi embalaža za piškote in pecivo, priljubljeni so vsestranski pladnji, najdemo lahko tudi embalažo v večjih dimenzijah. 

Posebnost, ki jo imajo alu folija in preostala alu embalaža, pa je tudi odlična toplotna izolacija, kar je idealno za pakiranje in dostavo hrane.

Alu folija za pakiranje in transport hrane

V domačem gospodinjstvu se alu folija gotovo uporablja tudi za pakiranje kakšnih prigrizkov in obrokov, ki jih nameravamo vzeti s seboj na pot. 

Prav v takšni situaciji se folija najbolje obnese, saj bomo zelo hitro, enostavno in učinkovito zapakirali pripravljene jedi, sploh to velja za sendviče in podobne prigrizke, ki pri pakiranju niso posebej zahtevni.

Pogosto pa se v gostinstvu uporablja alu embalaža tudi za transport in dostavo hrane, pri čemer imamo še višja pričakovanja. Potrebujemo embalažo, ki odlično zadržuje toploto, da ostane hrana topla in okusna dlje časa. 

Tu je treba embalažo zelo skrbno izbrati, kakšna plastična embalaža za sadje in zelenjavo ne bo dovolj. Najbolje se obnese embalaža iz materialov, ki imajo odlične izolacijske lastnosti, sploh če je izdelana prav za ta namen. Najdemo lahko različne vrste alu embalaže, tu so pogosto praktični in priročni izdelki, s katerimi dosežemo dober rezultat. Če želimo res kar najbolj zanesljivo preprečiti uhajanje toplote, je pogosto bolj priporočljiva embalaža iz stiropora, a tudi alu folija in drugi alu izdelki lahko zadostijo zahtevam pri pakiranju in transportu hrane.

Alu folija ni edina vrsta embalaže, ki jo izdelujemo iz aluminija

Alu folija ima še mnoge druge funkcije

Včasih imamo opravka z embalažo, ki je zelo dobro prilagojena kakšnim specifičnim namenom. To je recimo embalaža za piškote in pecivo, embalaža za torte, posebne posodice za solato in podobno. Pri alu embalaži je drugače, lahko se uporablja s praktično vsemi živili. Predvsem pa z vsestransko uporabnostjo navdušuje alu folija, ki se ne uporablja le za zavijanje in pakiranje živil.

 

Za alu folijo je značilno to, da jo lahko poljubno oblikujemo in dobro drži svojo obliko. Ponuja nekaj mehanske stabilnosti in podpore, uporabljamo jo lahko tudi za zavijanje in zaščito zalog v shrambi. Je izredno uporabna za zavijanje kakšnih odprtih sestavin in živil, ki jih nameravamo hraniti dlje časa, tako v shrambi kot v hladilniku. 

Prav tako je lahko alu folija dobra zaščita pred prahom, smetmi in vlago. Prav gotovo je ne bomo uporabljali le za živila, temveč bomo v domačem gospodinjstvu hitro odkrili še celo vrsto drugih namenov, za katere je takšna folija kot nalašč, zato se jo vsekakor splača imeti stalno pri roki.