Najenostavnejše talno gretje

Pri vgradnji ogrevalnega sistema gotovo mnogi gledajo predvsem na enostavnost celotnega projekta. Seveda pridejo še bolj do izraza druge lastnosti, na primer varčnost in izkoristek na dolgi rok, vsekakor tudi cena. A ne gre zanikati, da nekatere rešitve ravno zaradi kompleksne vgradnje sploh ne pridejo v poštev, naj bodo še tako ugodne ali učinkovite. Tudi za nekatere sisteme talnega ogrevanja bi lahko to rekli, saj se lahko zgodi, da moramo povezati kompleksen toplovodni sistem z virom energije in grelnimi telesi, s tem pa postane talno gretje preveč zakomplicirano za enostavno vgradnjo, pojavijo se tudi stroški, morda pa oblikovanje takšnega sistema sploh ni mogoče. Jasno je torej, da imajo elegantne in enostavne rešitve določeno dodatno vrednost. Na srečo imamo takšne možnosti tudi pri vgradnji talnega ogrevanja.

Grelna folija

Verjetno ni povsem samoumevno, da se lahko ogrevamo kar s folijo, a tudi takšni sistemi so danes na voljo. Pravzaprav so zelo učinkoviti in prinašajo še mnoge druge prednosti. Električna grelna folija je vsekakor prava rešitev za tiste, ki iščejo najenostavnejše talno ogrevanje. Folija je za nameček povsem tanka in ne zavzame omembe vrednega prostora – kot nalašč za uporabo v manjših prostorih, kjer ne želimo za ogrevanje žrtvovati niti centimetra.

Grelna folija ima seveda še eno veliko prednost – enostavno vgradnjo. Vgradi se neposredno pod pohodno površino, kar pomeni, da ne bo potrebno globoko vrtanje ali kakšni drugi gradbeni posegi. Poleg tega za vir energije izkorišča elektriko – s tem je talno gretje učinkovito in varčno, a tudi enostavno, saj ni treba povezovati toplovodnega sistema ali drugih cevi. Grelna folija se enostavno poveže v električno omrežje in to je to, kar moramo storiti za delovanje sistema.

Takšna rešitev je enostavna tudi z vidika, da je možno ogrevanje enostavno nadzirati in prilagajati s termostatom, talno gretje pa je s folijo zelo odzivno.